FAQ

ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡEΙΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ;

Η εταιρεία μας εμπορεύεται τις εταιρείες ελαστικών Michelin, BFGoodrich, Kleber, Kormoran, Tigar. Επίσης, Continental, Uniroyal, Barum, Bridgestone, Firestone, Pirelli, Goodyear, Dunlop, Sava, Infinity, Starfire, Fulda, Toyo, Matador, Yokohama. Στην τοποθέτηση καινούργιων ελαστικών δωρεάν η ζυγοστάθμιση.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΣΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ;

Χρήσιμες Συμβουλές >> Τι πρέπει να προσέχετε στα ελαστικά σας: Αρχικά, θα πρέπει να ελέγχετε σε τακτά χρονικά διαστήματα την πίεση και την κατάσταση στα ελαστικά των αυτοκινήτων σας. Έπειτα, τα ελαστικά των αυτοκινήτων σας θα πρέπει να αντικαθίστανται όταν είναι εμφανής κάποια φθορά. Άλλωστε, η συμπεριφορά κάθε οδηγού επηρεάζει άμεσα τη διάρκεια ζωής και την απόδοση των ελαστικών σας. Καλό είναι να γνωρίζετε πως τα ελαστικά αυτοκινήτων που ενδείκνυνται για χειμώνα ή είναι αντιολισθητικά θα πρέπει να τοποθετούνται σαν σετ. Καλό είναι να αποφεύγετε τη στάθμευση σε διάφορες ύποπτες κηλίδες του οδοστρώματος, γιατί μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στα ελαστικά των αυτοκινήτων σας. Τα ελαστικά των αυτοκινήτων σας αναγνωρίζονται από τον Προσδιορισμό Μεγέθους Ελαστικού, από την Περιγραφή Προδιαγραφών που αποτελείται από ένα ή δύο δείκτες φορτίου ανάλογα την περίπτωση των μονών ή διπλών τοποθετήσεων και σε ένα Σύμβολο Ταχύτητας. Σύμβολο ταχύτητας είναι η μέγιστη ταχύτητα με την οποία ένα ελαστικό μπορεί να κινείται μεταφέροντας ένα φορτίο, που συμβαδίζει με τον δείκτη φορτίου του, εκτός από ταχύτητες άνω των 240 χλμ/ώρα, κάτω από τις εντολές μεταχείρισης που δίνει για τα ελαστικά των αυτοκινήτων σας ο κατασκευαστής τους.

ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡEΙΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ;

Σε εμάς θα βρείτε ελαστικά και για την μοτοσικλέτα σας. Η μοτοσικλέτα ως γνωστών είναι η μεγαλύτερη αγάπη όλων των αντρών. Για το λόγω αυτό ότι αφορά την μοτοσικλέτα πρέπει να είναι προσεγμένο και διπλά ελεγμένο. Γενικώς οι φίρμες στα ελαστικά των μοτοσικλετών αποτελούν μια αρκετά μεγάλη λίστα. Μερικές από αυτές και πιο γνωστές τις οποίες διαθέτουμε είναι οι εξής: Bridgestone, Continental, Michelin Motorcycles Tyres, Pirelli Tyres, Dynlop Tyres κ.α.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΣΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΜΟΥ;

Τα ελαστικά των μοτοσικλετών φθείρονται ανάλογα με την περιοχή που επιλέγει ο αναβάτης να κινηθεί. Για παράδειγμα, άλλη φθορά θα επέλθει στα λάστιχα όταν ο αναβάτης θα κινηθεί σε επαρχιακό, ανώμαλο και αφιλόξενο δρόμο, άλλη θα έχει όταν κινείται εντός της πόλης με καλομεταχειρισμένο οδόστρωμα, και άλλη όταν θα βρίσκεται σε αδράνεια και σε σχεδόν μηδαμινή χρήση. Επίσης, τα ελαστικά των μοτοσικλετών διαβρώνονται και κατά την διάρκεια παύσης και φύλαξης της μηχανής, αναλόγως των καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην φύλαξή της. Για παράδειγμα, όπως αντιλαμβάνεστε, άλλη θα είναι η διάβρωση τους σε κλειστό και μονωμένο χώρο και άλλη σε χώρο ανοιχτό και προσβάσιμο από το κρύο, την υγρασία και την ζέστη.

ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡEΙΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ 4Χ4 & VAN ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ;

Στο κατάστημα μας θα βρείτε διαφόρων εταιρειών ελαστικά για αυτοκίνητα 4x4 και van: Michelin, Kleber, Bridgestone, Firestone και πολλές άλλες επώνυμες εταιρείες…

ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡEΙΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ;

Στο κατάστημα μας θα βρείτε διαφόρων εταιρειών ελαστικά επαγγελματικής χρήσης, π.χ. φορτηγών, λεωφορείων, χωματουργικών & γεωργικών εργαλείων. Τέτοιες είναι: Michelin, Kleber, Bridgestone, Firestone και πολλές άλλες επώνυμες εταιρείες…

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΖΑΝΤΩΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ?

Οι ζάντες αλουμινίου βοηθάνε στην καλή χρήση των αναρτήσεων και των φρένων. Με εμπειρία πολλών ετών στο χώρο της επισκευής, αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε εργασία σχετική με ζάντες αλουμινίου. Με υπευθυνότητα, τεχνογνωσία και τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας, εγγυόμαστε την επισκευή και βαφή της ζάντας σε υψηλή ποιότητα και σε χαμηλό κόστος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η "ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗ"; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΟΥ;

Τα σωστά ζυγοσταθμισμένα ελαστικά είναι μεγάλης σημασίας για άνεση στην οδήγηση και για μεγάλη διάρκεια ζωής των ελαστικών. Τα μη ζυγοσταθμισμένα ελαστικά μπορούν να προκαλέσουν κραδασμούς, ενόχληση για τον οδηγό, πρόωρη φθορά των ελαστικών και άσκοπη φθορά της ανάρτησης του οχήματός σας. Τα ελαστικά χρειάζονται ζυγοστάθμιση κάθε φορά που τοποθετούνται στους τροχούς για πρώτη φορά ή εάν γίνει επανατοποθέτησή τους μετά την επισκευή. Τα ελαστικά χρειάζονται εκ νέου ζυγοστάθμιση με τις πρώτες ενδείξεις κραδασμών ή "κοσκινίσματος". Για να κατανοήσουμε την έννοια της ζυγοστάθμισης, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε την έννοια της έλλειψης ισορροπίας ενός ελαστικού. Η σωστή ισορροπία ενός ελαστικού περιγράφει την ομοιόμορφη κατανομή της μάζας στο εσωτερικό του. Όταν το ελαστικό περιστρέφεται, τυχόν ασυμμετρίες της μάζας προκαλούν κλυδωνισμούς στον τροχό. Αυτοί οι κλυδωνισμοί μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στην οδήγηση, που συνήθως γίνονται αντιληπτές σαν κατακόρυφες ή πλευρικές δονήσεις, ανάλογα με το είδος της ανισορροπίας που έχει ο τροχός. Πιo συγκεκριμένα, υπάρχουν 2 τύποι ανισορροπίας, που είναι η στατική ανισορροπία και η δυναμική ανισορροπία. Στατική ανισορροπία: προκαλείται όταν υπάρχει ένα βαρύ ή ελαφρύ σημείο στο ελαστικό. Σε αυτή την περίπτωση η κύλιση του ελαστικού δεν είναι ομαλή και το ελαστικό μαζί με τον τροχό μπορεί να παρουσιάζουν μία κίνηση πάνω-κάτω. Δυναμική ανισορροπία: συμβαίνει όταν υπάρχει άνισο βάρος σε μία ή και τις δύο πλευρές της κατά πλάτους κεντρικής γραμμής της διάταξης ελαστικού/ τροχού. Η δυναμική ανισορροπία μπορεί να προκαλέσει πλευρική ταλάντωση ή τρέμουλο του τροχού. Τα μη ζυγοσταθμισμένα ελαστικά, με το τρέμουλο που προκαλούν, μπορεί να οδηγήσουν σε κόπωση του οδηγού αλλά και σε πρόωρη φθορά των ελαστικών και της ανάρτησης του αυτοκινήτου σας. Συνεπώς, η ζυγοστάθμιση των ελαστικών θα πρέπει να ελέγχεται με την πρώτη ένδειξη δονήσεων, ενώ τα ελαστικά θα πρέπει να ζυγοσταθμίζονται τόσο κατά την τοποθέτησή τους στους τροχούς για πρώτη φορά, όσο και όταν αλλάζονται ή επισκευάζονται οι ζάντες ή όταν γίνεται κυκλική εναλλαγή τους στα πλαίσια ενός service. Για να ζυγοσταθμιστεί ο τροχός, ο τεχνικός τον τοποθετεί σε μηχάνημα ζυγοστάθμισης όπου περιστρέφεται (προσομοιώνοντας συνθήκες πραγματικής οδήγησης) προκειμένου να εντοπίσει τα βαρύτερα σημεία του. Έπειτα το μηχάνημα καθοδηγεί τον τεχνικό στα σημεία όπου πρέπει να τοποθετήσει αντίβαρο/α στην επιφάνεια της ζάντας για να αντισταθμίσει την όποια ανισορροπία βάρους. Στο κατάστημα μας υπάρχει ηλεκτρονική ζυγοστάθμιση για επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά και για μοτοσικλέτες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η "ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ";

Η ρύθμιση της ευθυγράμμισης σημαίνει να ρυθμίσετε τα μέρη των αναρτήσεων εμπρός και πίσω. Εάν το όχημά σας δεν είναι σωστά ρυθμισμένο, ενδέχεται να προκληθεί πρόωρη φθορά των ελαστικών. Εάν παρατηρείτε ότι το αυτοκίνητό σας τραβάει προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά όταν αφήνετε το τιμόνι για μια στιγμή σ’ έναν επίπεδο δρόμο, πρέπει να το πάτε για έλεγχο της ευθυγράμμισης. Να ελέγχετε πάντοτε την ευθυγράμμιση όταν έχετε χτυπήσει πάνω σε κάτι, ή αντιμετωπίζετε προβλήματα με τράβηγμα ή συμπεριφοράς του οχήματος, ή αν το όχημά σας τραβάει ή παρεκκλίνει προς μια πλευρά. Ακόμη, όταν το τιμόνι σας δεν επανέρχεται εύκολα μετά από μια στροφή ή είναι σε θέση στροφής ενώ εσείς πηγαίνετε ευθεία, ή όταν αγοράζετε ένα καινούργιο σετ ελαστικών και θέλετε να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά και όταν αντικαθιστάτε ένα στοιχείο ανάρτησης ή διεύθυνσης.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ;

Στα περισσότερα οχήματα, η ευθυγράμμιση είναι μελετημένη εξ αρχής για να ελαχιστοποιεί τις φθορές και τις καταπονήσεις, αλλά και για να μεγιστοποιεί την άνεση του οδηγού και του επιβάτη. Η σωστή ευθυγράμμιση των 4 τροχών μειώνει τη φθορά των ελαστικών, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους και τις επιδόσεις τους και συμβάλλει στην εξοικονόμηση καυσίμων.

ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ;

Οι περισσότερες απορρυθμίσεις ευθυγράμμισης εμπρός και πίσω αντιμετωπίζονται σε 30 λεπτά περίπου. Η ρύθμιση της ευθυγράμμισης συνίσταται στον έλεγχο της κατεύθυνσης και των γωνιών των ελαστικών σε συνάρτηση με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του οχήματος. Ευθυγράμμιση τελευταίας τεχνολογίας, ακριβείας για επιβατικά / 4x4.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΖΩΤΟ;

Το άζωτο προσφέρεται ως εναλλακτική λύση για το φούσκωμα ελαστικών των αυτοκινήτων. Τα ελαστικά σχεδιάζονται και κατασκευάζονται για να προσφέρουν πολλά χιλιόμετρα άριστης χρήσης αλλά πρέπει να συντηρούνται σωστά. Το βασικό στοιχείο της σωστής συντήρησης ελαστικών είναι η διατήρηση της συνιστώμενης πίεσης. Η σωστή πίεση συνιστάται από τον κατασκευαστή του οχήματος και βρίσκεται στην επισήμανση του ελαστικού ή στο εγχειρίδιο λειτουργίας του οχήματος. Εμείς συνιστούμε στον καταναλωτή να ελέγχει την πίεση των ελαστικών σε τακτά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον μια φορά το μήνα και πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι, ή δυο φορές το μήνα ανάλογα με τους τοπικούς κανονισμούς, τις συνήθειες και τις συνθήκες. Το άζωτο σας προσφέρει καλύτερο κράτημα, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, μεγάλη διάρκεια ζωής ελαστικού και ασφαλέστερο φρενάρισμα. Το άζωτο σώζει ζωές! Προσφέρει πολλά και κοστίζει ελάχιστα!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ" ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ;

Τα αμορτισέρ είναι τα κυλινδρικά στοιχεία της ανάρτησης τα οποία έχουν στο εσωτερικό τους ένα πιστόνι και μέσω του αερίου-λαδιού που περιέχουν εξασφαλίζουν απορροφητικότητα. Ο ρόλος τους δηλαδή είναι να αποσβένουν τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και όχι να διατηρούν σε επαφή τον τροχό με το δρόμο, αφού γι' αυτό προορίζονται τα ελατήρια. Τα αμορτισέρ επιλέγονται με βάση τη σκληρότητά τους και ανάλογα με αυτή τα διακρίνουμε σε μαλακά και σκληρά. Τα σκληρά αμορτισέρ προορίζονται για αυτοκίνητα με σπορ οδική συμπεριφορά και καθιστούν το αυτοκίνητο λιγότερο προβλέψιμο θυσιάζοντας σαφώς την άνεση, ενώ αντίθετα τα μαλακά αμορτισέρ προσφέρουν καλύτερα επίπεδα άνεσης. Στην αγορά υπάρχουν και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τα οποία επιτρέπουν την αλλαγή ρυθμίσεων του ύψους και της σκληρότητάς τους ωστόσο το αυξημένο τους κόστος τα καθιστά ως πιο ειδικές βελτιώσεις.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΕΛΑΤΗΡΙΑ" ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ;

Αν και πλαισιώνουν τα αμορτισέρ, τα ελατήρια είναι εκείνα που τελικά εξασφαλίζουν την επαφή του ελαστικού με το δρόμο. Τα ελατήρια επιλέγονται και εκείνα με βάση τη σκληρότητά τους και ανάλογα με τη δομή της ανάρτησης του αυτοκινήτου μπορεί να είναι ομόκεντρα με τα αμορτισέρ ή και ετερόκεντρα (σε άλλο σημείο της ανάρτησης). Όπως και με τα αμορτισέρ, έτσι και η επιλογή των ελατηρίων πρέπει να συμβαδίζει με τις ανάγκες του οδηγού. Αν επιλέξουμε σκληρό αμορτισέρ είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να επιλέξουμε και σκληρό ελατήριο και το αντίθετο. Η χρυσή τομή είναι να επιλεγεί ένα αρκετά μαλακό ελατήριο, ώστε να μην προκαλείται αναπήδηση του τροχού στις ανωμαλίες, αλλά και να διαθέτει μεγάλη διαδρομή ταλάντωσης. Ένα σκληρό ελατήριο έχει μικρότερη διαδρομή ταλάντωσης και, αν είναι και σκληρό, επιφέρει αναπηδήσεις του τροχού και μείωση της πρόσφυσης.

ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ "ΣΩΛΗΝΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ ΠΙΕΣΕΩΣ" ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ;

Στην εταιρεία μας διαθέτουμε κάθε είδους σωλήνα για χρήση σε χωματουργικά μηχανήματα, σκάφη, φορτηγά και άλλα. Ακόμη, εδώ θα βρείτε σωληνάκια φρένων, σωληνάκια πετρελαίου, σωληνάκια μπεκ, ντίζες και παντός τύπου σωληνάκια για σκάφη. Φυσικά, θα βρείτε ρακόρ παντός τύπου και ανοξείδωτους σωλήνες.

ΠΟΙΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ;

Στο κατάστημα μας θα βρείτε τάσια αυτοκινήτων (ποικιλία σχεδίων σε Τάσια Michelin και WRC σε διάφορες διαστάσεις 13", 14",15",16" σε πολύ καλές τιμές), υαλοκαθαριστήρες (για κάθε τύπο αυτοκινήτου, τις καλύτερες μάρκες της αγοράς: Michelin, Amcar, Sena, Carpoint, XL Tools, σε εξαιρετικές τιμές και ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ). Επίσης, θα βρείτε σετ εργαλείων βουλκανισμού (κλειδιά αλλαγής ελαστικών κτλ...), σετ βουλκανισμού αυτ/των (ψηφιακούς αεροσυμπιεστές, γρύλους κτλ...), αλλά και άλλα αξεσουάρ όπως πατάκια, γρύλους, καπάκια βαλβίδων, προστατευτικά ζώνης ασφαλείας, αλυσίδες χιονιού, σκίαστρα αλουμινίου, θήκες πολλαπλών χρήσεων και άλλα...